Praedium verwelkomt graag financieel/administratief ondernemerschap

September 2017 – Praedium Coöperatie is een netwerk van ondernemende zelfstandigen. De coöperatie staat altijd open voor nieuwe leden. Maar momenteel zoeken we een specialist die ons team op financieel en administratief gebied kan ondersteunen. Ben jij ondernemend en ondernemer, op zoek naar een nieuwe uitdaging én krijg je energie van het verder brengen van onze coöperatie en de daaruit voortkomende ondernemingen?

Lees meer

Start gezamenlijke populierenoogst Wijboschbroek

September 2015 – Twaalf grondbezitters met populieren in het Wijboschbroek in Schijndel zijn samen populierenhout aan het oogsten. Het gaat om verspreid liggende populierenbosjes verdeeld over ongeveer 10 hectare. Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout klaart de klus. De werkzaamheden worden in 2 batches uitgevoerd, waarvan de eerste batch al is uitgevoerd in augustus 2015. Hier is circa 1000 m3 hout geoogst. De tweede batch vindt plaats in het voorjaar van 2016. De oogst moet uiteindelijk ongeveer 2750 m3 hout opleveren. Voor elke gekapte populier wordt een nieuwe populier terug geplant. De samenwerking is op gang gebracht door de Brabantse Populierenvereniging (BPV) en Bosgroep Zuid Nederland, in samenwerking met gemeente Schijndel.

Lees meer

Via De Bosrand de Maashorstnatuur in

September 2015 – De Bosrand is nu nog een boerderij en winkel met verse eieren en groente. Binnenkort is het een startpunt om vanuit de Udense kant De Maashorst in te trekken.

Lees meer

Landschapsfonds Holland Rijnland opgericht

Februari 2015 – Het onlangs opgerichte Landschapsfonds in Holland Rijnland heeft van Provincie Zuid-Holland en Regio Holland Rijnland € 200.000,- ontvangen. Het fonds gaat het beheer en behoud van het landschap in Holland Rijnland vergemakkelijken.

Lees meer

Gemeenteraad Landerd stelt unaniem bestemmingsplan Natuurbegraafplaats vast

December 2014 – De Gemeenteraad van Landerd heeft 12 december 2014 tijdens de raadsvergadering het bestemmingsplan voor de realisatie van de natuurbegraafplaats aan de Franse baan in Schaijk vastgesteld.

Lees meer

Landelijke Herenboerendag

September 2014 – Op donderdag 11 september heeft in Huize Muyserick de 1e Landelijke Herenboerendag plaatsgevonden. Geïnteresseerden hebben die middag meegedacht om deze droom, zelf een eigen boerderij hebben en te kunnen voorzien in een groot deel van je eigen eten, werkelijkheid te maken.

Lees meer

LEI en Natuurboeren publiceren bedrijfsmodel Natuurboerderij

Oktober 2014 – Natuur op de eerste plaats zetten in de dagelijkse keuzes die gemaakt worden op een Natuurboerderij, hoe werkt dat bedrijfseconomisch? Dat is de centrale vraag die het Landbouwkundig Economisch Instituut (LEI), onderdeel van Wageningen Universiteit, in samenwerking met Stichting Professionele Natuurboeren het afgelopen jaar heeft bestudeerd. De uitkomsten van deze studie staan verwoord in het rapport “Op weg naar Professioneel Natuurbeheer”.

Lees meer

Praedium Coöperatie in vakblad ‘Coöperatie’

September 2014 – Een interview met Geert van der Veer van Praedium in het vakblad ‘Coöperatie’.

Lees meer

Praedium wint competitie in Zevenbergen


Juni 2014 – Woningcorporatie Brabantse Waard, Focus Projectontwikkeling en Berlaere Vastgoed schreven een ideeën-competitie uit voor de ontwikkeling van het 16,5 hectare tellende uitbreidingsgebied ‘Hugeman’ aan de rand van het Brabantse dorp Zevenbergen. Vier stedenbouwkundige bureaus deden mee aan de competitie. Praedium stelde een multidisciplinair team samen. Dit samenwerkingsverband ‘Energie en Gebied’, bestaat uit Praedium Coöperatie, Solar Partner en VOCUS – zij leverden het winnende plan.

Lees meer