Linda van Gerwen treedt toe tot Praedium

Linda van Gerwen treedt per 1 januari 2018 toe tot Praedium Coöperatie. Van Gerwen (33) is zelfstandig ondernemer en wordt in die hoedanigheid lid van onze coöperatie.

Ze studeerde bedrijfskunde aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Daarna heeft ze bij LTO Arbeidskracht als adviseur een breed scala aan werkzaamheden verricht met betrekking tot buitenlandse werknemers in de agrarische sector.

Lees meer

Praedium viert feest en trakteert, met impact!

November 2017 – Wie jarig is trakteert, toch? Nou, Praedium Coöperatie viert vanaf december 2017 een jaar lang haar eerste lustrum, misschien wel met jou. Want vijf jaar na onze oprichting maak je kans op een waardevol cadeau. Een dagdeel lang mag je gratis gebruikmaken van ons enthousiasme en onze creativiteit, kennis en expertise. Het enige wat je daarvoor moet doen, is jouw persoonlijke challenge naar ons toesturen. De meest uitdagende, verrassen wij op 19 december met een bezoek.

Lees meer

Eerste Grote Populierenboek voor Wim van de Donk en Johan van den Hout

November 2017 – De eerste exemplaren van ‘Het Grote Populierenboek’ zijn maandag 6 november aangeboden aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk en gedeputeerde natuur en milieu Johan van den Hout. Job Wittens, lid van Praedium Coöperatie en actief voor Coöperatie Peppelhout is blij met positieve aandacht ‘voor die goeie ouwe peppels!’

Lees meer op BD.nl

Lees meer

Herenboeren op zijn Frans

September 2017 – In juni maakte de Franse tv-zender France 2 opnamen op de Herenboerderij in Boxtel. Op vrijdag 15 september is het item over Herenboeren uitgezonden. Het fragment van 3 minuten is inmiddels voorzien van ondertiteling.

Lees meer

Praedium verwelkomt graag financieel/administratief ondernemerschap

September 2017 – Praedium Coöperatie is een netwerk van ondernemende zelfstandigen. De coöperatie staat altijd open voor nieuwe leden. Maar momenteel zoeken we een specialist die ons team op financieel en administratief gebied kan ondersteunen. Ben jij ondernemend en ondernemer, op zoek naar een nieuwe uitdaging én krijg je energie van het verder brengen van onze coöperatie en de daaruit voortkomende ondernemingen?

Lees meer

Expositie rond gebruik Peppelhout

Juni 2017 – Op 28 juni presenteerden 8 studenten van SintLucas verschillende eindproducten die ze voor Peppelhout hebben ontworpen. In de YourStory in Boxtel (Stationsstraat 33 te Boxtel) is een expositieruimte met verschillende voorbeeldtoepassingen en informatiemateriaal ingericht.

Lees meer

Boeren en natuurbeheerders: van pachters naar partners

Juni 2017 – Op 21 juni zijn in ’s-Graveland bij Natuurmonumenten de eerste certificaten ‘Natuurbeheer en Ondernemerschap’ uitgereikt aan 39 agrarisch ondernemers. Deze ondernemers volgden een intensief cursusprogramma om het beheer van natuurlijke graslanden te professionaliseren. Deze cursus is onderdeel van het cursusprogramma ‘Natuurbeheer en Ondernemerschap’, dat is ontwikkeld door stichting Van groene waarde samen met Staatsbosbeheer, CAH Vilentum, HAS Den Bosch en Natuurmonumenten.

Lees meer

Herenboeren bij RTL Nieuws

April 2017 – Op maandag 17 april 2017 zond het RTL Nieuws twee keer de reportage uit die enkele dagen daarvoor op en over de Herenboerderij in Boxtel was gemaakt. Daarin is goed te zien dat er steeds meer plekken zijn waar de Herenboerenbeweging van de grond komt.

Lees meer

Herenboeren tekenen Green Deal

Maart 2017 – Op 9 maart 2017 is op het Wilhelminapark in Boxtel de Green Deal Natuurinclusief Grondgebruik Herenboeren getekend. Deze maakt het mogelijk dat het landgoed, eigendom van de Marggraff Stichting, zich kan ontwikkelen tot dé locatie waar het gedachtegoed van natuurinclusief grondgebruik in de praktijk wordt gebracht, onderzocht en uitgedragen.

Lees meer

Start gezamenlijke populierenoogst Wijboschbroek

September 2015 – Twaalf grondbezitters met populieren in het Wijboschbroek in Schijndel zijn samen populierenhout aan het oogsten. Het gaat om verspreid liggende populierenbosjes verdeeld over ongeveer 10 hectare. Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout klaart de klus. De werkzaamheden worden in 2 batches uitgevoerd, waarvan de eerste batch al is uitgevoerd in augustus 2015. Hier is circa 1000 m3 hout geoogst. De tweede batch vindt plaats in het voorjaar van 2016. De oogst moet uiteindelijk ongeveer 2750 m3 hout opleveren. Voor elke gekapte populier wordt een nieuwe populier terug geplant. De samenwerking is op gang gebracht door de Brabantse Populierenvereniging (BPV) en Bosgroep Zuid Nederland, in samenwerking met gemeente Schijndel.

Lees meer