Omgevingsvisie: welke gemeenten mogen wij uitdagen?

Juni 2018 – Een Omgevingsvisie biedt Brabantse gemeenten en de Brabanders volop kansen. Maar de opgave stelt gemeenten, ambtelijk en bestuurlijk, ook voor stevige uitdagingen. Het team van Praedium Coöperatie helpt gemeenten graag bij de omzetting van een visie ‘die we nou eenmaal moeten ontwikkelen’ naar een visie ‘die we heel graag willen hebben’. Om te beginnen doen we dat op de ochtend van vrijdag 22 juni, gratis, vrijblijvend, en op een zeer inspirerende plek.

Lees meer
Job Wittens, lid van pradium Coöperatie

Lid worden van Praedium? Dat kan

Februari 2018 – Praedium is een coöperatie van ondernemende zelfstandigen. Praedium staat altijd open voor nieuwe leden; collega-ondernemers die onze coöperatie, en daarmee zichzelf, willen versterken. Als je geïnteresseerd bent, en er is een wederzijde klik, dan bieden we je de keuze uit twee vormen van lidmaatschap: een netwerk lid of een volledig lid. Als tussenvorm bestaat een eenjarig aspirant lidmaatschap.

Verder lezen (pdf)

Lees meer

Praedium verwelkomt graag een junior groene ondernemer

31 januari 2018 – Praedium Coöperatie is een groep ondernemende zelfstandigen, gevestigd in Vught. De coöperatie staat altijd open voor nieuwe leden. Momenteel zijn wij op zoek naar een ondernemende junior die ons team kan versterken bij de uitvoering van onze duurzame projecten in de buitenruimte.

Lees meer

Herenboeren zoekt… boeren

18 januari 2018 – Een van de grotere initiatieven die Praedium Coöperatie momenteel onder handen heeft, is Herenboeren. En Herenboeren is best wel … hot. Fantastisch om te zien, al die mensen in Nederland die grip willen op hun eten en graag Herenboer willen worden. Maar wie worden de boeren van de Herenboeren? Jij wellicht?

Lees meer

Eerste Impactsessie Praedium smaakt naar meer

20 december 2017 – ‘Of de sessie impact had?’ Deze vraag moest gisteren toch gesteld, na een drie uur durende Impactsessie van Praedium Coöperatie in het gemeentehuis in Kaatsheuvel. De drie leden van de werkgroep Educatieve Boerderij knikken. ‘Nieuwe perspectieven’, klinkt het. ‘Scherpe vragen’, ‘nieuwe antwoorden’ en ‘we hebben huiswerk te doen’ gaat het over tafel.

Lees meer

Linda van Gerwen treedt toe tot Praedium

15 december 2017 – Linda van Gerwen treedt per 1 januari 2018 toe tot Praedium Coöperatie. Van Gerwen (33) is zelfstandig ondernemer en wordt in die hoedanigheid lid van onze coöperatie.

Ze studeerde bedrijfskunde aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Daarna heeft ze bij LTO Arbeidskracht als adviseur een breed scala aan werkzaamheden verricht met betrekking tot buitenlandse werknemers in de agrarische sector.

Lees meer

Praedium viert feest en trakteert, met impact!

15 november 2017 – Wie jarig is trakteert, toch? Nou, Praedium Coöperatie viert vanaf december 2017 een jaar lang haar eerste lustrum, misschien wel met jou. Want vijf jaar na onze oprichting maak je kans op een waardevol cadeau. Een dagdeel lang mag je gratis gebruikmaken van ons enthousiasme en onze creativiteit, kennis en expertise. Het enige wat je daarvoor moet doen, is jouw persoonlijke challenge naar ons toesturen. De meest uitdagende, verrassen wij op 19 december met een bezoek.

Lees meer

Eerste Grote Populierenboek voor Wim van de Donk en Johan van den Hout

November 2017 – De eerste exemplaren van ‘Het Grote Populierenboek’ zijn maandag 6 november aangeboden aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk en gedeputeerde natuur en milieu Johan van den Hout. Job Wittens, lid van Praedium Coöperatie en actief voor Coöperatie Peppelhout is blij met positieve aandacht ‘voor die goeie ouwe peppels!’

Lees meer op BD.nl

Lees meer

Herenboeren op zijn Frans

September 2017 – In juni maakte de Franse tv-zender France 2 opnamen op de Herenboerderij in Boxtel. Op vrijdag 15 september is het item over Herenboeren uitgezonden. Het fragment van 3 minuten is inmiddels voorzien van ondertiteling.

Lees meer

Praedium verwelkomt graag financieel/administratief ondernemerschap

September 2017 – Praedium Coöperatie is een netwerk van ondernemende zelfstandigen. De coöperatie staat altijd open voor nieuwe leden. Maar momenteel zoeken we een specialist die ons team op financieel en administratief gebied kan ondersteunen. Ben jij ondernemend en ondernemer, op zoek naar een nieuwe uitdaging én krijg je energie van het verder brengen van onze coöperatie en de daaruit voortkomende ondernemingen?

Lees meer