De Groene Ontmoeting van de kant

Tussen Zoetermeer en Zoeterwoude ligt boerderij ’t Geertje, een multifunctionele boerderij met onder andere geiten, koeien, varkens, een kaasmakerij en een horecafunctie. Dichtbij de boerderij ligt een recreatiegebied in eigendom van de gemeente. Job Wittens, lid van Praedium Coöperatie, adviseerde de eigenaren van ’t Geertje over manieren om dit gebied beter te betrekken bij hun ambities, en die van anderen.


Dit openbare gebied ontwikkelt zich door de inmiddels opgerichte stichting De Groene Ontmoeting tot een veelzijdig podium waarbij zaken als gezond voedsel, duurzaam grondgebruik en een goede bodem centraal staan. De Stichting betrekt mensen actief bij de inrichting en het beheer van het gebied en heeft inmiddels een reeks belevingsroutes ontwikkeld.

Samen met ’t Geertje heeft Job aan het concept gewerkt en het uitgewerkt tot een concreet plan. Dat schenkt onder meer aandacht aan doelstelling, missie en organisatievorm. Verder heeft hij de organisatie daadwerkelijk in de benen geholpen.